Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan Matinfo AS samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsider. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1. ledd).

Hvem er behandlingsansvarlig?

Matinfo AS er behandlingsansvarlig for personopplysningene vi samler inn av deg når du er i kontakt med oss via epost, på våre nettsider eller i andre kontekster.

Hva er formålet?

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukeradferd og mulighet til å utvikle vårt nettsted. Vi bruker vanlige verktøy som f. eks. Google Analytics for innsamling av data på nettsiden vår.

Hvilke personopplysninger behandles og hvor hentes de fra?

Du kan velge å gi oss din kontaktinformasjon (navn og epost) gjennom å aktivt melde deg på vårt nyhetsbrev eller registrere deg som bruker. Har du dine produkter registrert i vår produktbase, registreres du automatisk i vår CRM-database for avtalefestet kommunikasjon.

Hvor hentes opplysningene fra?

Vi registrerer generelle opplysninger om brukermassen på nettstedet vårt gjennom Google Analytics. Dette forteller oss blant annet hvor mange som besøker siden vår og hvilke sider som besøkes. Vi har derimot ikke mulighet til å samle inn informasjon om enkeltbrukere.

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukerens IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Data knyttet til informasjonskapsler slettes automatisk 26 måneder etter registering. Du kan selv administrere bruken av informasjonskapsler.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern .

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Matinfo AS har anonymisert brukerens IP-adresse før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed er det ikke mulig å identifisere den enkelte bruker.

Din IP-adresse logges også for en kort periode av våre webservere. Brukerens IP-adresse , tidspunkt, nettadresse , HTTP status , antall bytes sendt, HTTP referer og HTTP user agent blir logget i 15 dager. Deretter slettes loggen automatisk.

Utleveres opplysningene til tredjeparter?

Opplysninger utleveres ikke til tredjepart.

Hvordan slettes og arkiveres opplysningene?

All informasjon som samles inn ligger lagret i Google Analytics, hvor vi har satt i system at statistisk informasjon fra websidene lagres i 26 måneder, med automatisk sletting.

Avmelding av nyhetsbrev fører til umiddelbar sletting av informasjon.

Har du registrert deg som bruker, melder du sletting via knappen «Kontakt oss» nederst på nettsidene. Ubenyttet registrering slettes atuomatisk etter ett år.

Er det frivillig å gi fra seg opplysningene?

Vi har ikke mulighet til å gjøre unntak for enkeltpersoner. Om du ikke ønsker å være en del av den generelle statistikken bør du dermed ikke besøke Matinfo sine nettsider.

Hvilke rettigheter har den registrerte og hvilket lands lovverk gjelder?

Du har full rett til innsyn i hvilke personopplysninger vi har lagret om din person, som registrert bruker av Matinfo. Du kan også kreve at opplysningene rettes eller slettes. Vi forholder oss ellers til norsk lovgivning.

Hvordan sikres opplysningene?

Kun personer med behov for å analysere trender og gjennomsnitt på nettsiden vår har brukertilgang til opplysningene i Google Analytics.

Kontaktinformasjon

Du kan når som helst ta kontakt med oss via knappen «Kontakt oss» nederst på våre nettsider.

Matinfo er en åpen produktdatabase for mat og drikke som selges på det norske markedet. Her kan du søke opp informasjon om allergener, ingredienser, næringsinnhold og mye mer. Informasjonen legges inn og vedlikeholdes av produsentene selv. Matinfo er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen. Kontroller alltid listen over ingredienser og allergener på produktpakningen.