Hopp til hovedinnhold

Datakvalitet i Matinfo gir synlighet

Med over 470 leverandører og over 22.000 produkter i Matinfo sin produktdatabase, utgjør denne produktinformasjonen en stor del av markedets produkter. For å sikre korrekt matinformasjon, må du som leverandør oppdatere dine produkter jevnlig.

Av: Sofie Vatle 30.11.2023 09:32

buffet-salat-middelhavsmat

Produktinformasjon må oppdateres regelmessig

For å sikre at dine produkter velges, må de gjennomgås jevnlig og oppdateres med riktig informasjon. Dette har innkjøpere et økt fokus på - for å sikre at matretter og menyer som settes sammen, også innehar korrekt innhold. 

Mangelfull informasjon kan gi redusert salg

Menybank i alle innkjøpsløsningene som Millum leverer, henter data fra varekatalogene og matinfo.no. Det er forenklende for brukere at produktene i katalogene er registrert i Matinfo’s database. Det er også essensielt at særlig næringsinnhold, allergener og ingrediensliste til enhver tid er oppdatert og registrert korrekt på alle produkter. 

Innkjøpere forteller i økende grad at når et produkt har mangelfull eller feil data, eller ikke er registrert i Matinfo, vil de velge samme type vare fra en annen produsent som har oppdatert informasjon. 

optimal datakvalitet på produkter i matinfo.no

100 % datakvalitet er målet

100 % datakvalitet betyr at alle produktene er oppdatert med informasjon listet i bildet. Dette er nødvendig informasjon i utarbeidelse av retter og menyer. 

De ulike kriteriene for datakvalitet vektes ulikt. Allergener, ingrediensliste og næringsinnhold vektes 20 % hver. Deretter vektes bilde og beskrivelser med 10 % hver - og opprinnelsesland, opphavsland, varenummer og envanr med 5 % hver.


Har du produkter i Matinfo og trenger hjelp til oppdatering?
Ta kontakt med din KAM, eller support@matinfo.no.