Datakvalitet i Matinfo gir synlighet
Med over 470 leverandører og over 22.000 produkter i Matinfo sin produktdatabase, utgjør denne produktinformasjonen en stor del av markedets produkter. For å sikre korrekt matinformasjon, må du som leverandør oppdatere dine produkter jevnlig.
Produktinformasjon må oppdateres regelmessig
For å sikre at dine produkter velges, må de gjennomgås jevnlig og oppdateres med riktig informasjon. Dette har innkjøpere et økt fokus på - for å sikre at matretter og menyer som settes sammen, også innehar korrekt innhold.
Mangelfull informasjon kan gi redusert salg
Menybank i alle innkjøpsløsningene som Millum leverer, henter data fra varekatalogene og matinfo.no. Det er forenklende for brukere at produktene i katalogene er registrert i Matinfo’s database. Det er også essensielt at særlig næringsinnhold, allergener og ingrediensliste til enhver tid er oppdatert og registrert korrekt på alle produkter.
Innkjøpere forteller i økende grad at når et produkt har mangelfull eller feil data, eller ikke er registrert i Matinfo, vil de velge samme type vare fra en annen produsent som har oppdatert informasjon.
100 % datakvalitet er målet
100 % datakvalitet betyr at alle produktene er oppdatert med informasjon listet i bildet. Dette er nødvendig informasjon i utarbeidelse av retter og menyer.
De ulike kriteriene for datakvalitet vektes ulikt. Allergener, ingrediensliste og næringsinnhold vektes 20 % hver. Deretter vektes bilde og beskrivelser med 10 % hver - og opprinnelsesland, opphavsland, varenummer og envanr med 5 % hver.
Har du produkter i Matinfo og trenger hjelp til oppdatering?
Ta kontakt med din KAM, eller support@matinfo.no.