Lammekjøtt
Det er mye godt kjøtt i butikkene, og vi må ikke glemme lammekjøttet. Av det totale volumet på lam slaktes ca. 80 % om høsten. 60-70 % omsettes som ferskvare, resten blir fenalår, pinnekjøtt - eller holdt av til påske og sommer.

Allsidig kjøtt
Kjøttet kan lages i mange varianter. Vi nevner bare bresert lammeskank, lammefrikassé, lammekoteletter, lammestek, indisk lammegryte, moussaka og ikke minst nasjonalretten fårikål. For det er ikke bare i Norge vi spiser lammekjøtt. Både India, Pakistan og Hellas har lange tradisjoner med dette allsidige kjøttet. Her finner du tips til andre lammeretter.
Allergifritt
Lammekjøtt gir ikke allergier. Skal du servere mat til en allergiker, er lam derfor et trygt valg. Bare tenk på hvilket tilbehør du har til.
Tilbehør
Til fårikål er det ganske enkelt kokte poteter som er mest vanlig. Mens til en klassisk lammestek er det fløtegratinerte poteter og dampkokte grønnsaker som likes av de fleste. Fløte/melk kan erstattes med det man tåler. Alternative forslag er
- saltbakte poteter
- ovnsbakte grønnsaker
- rosmarin- og sopprisotto
- kokte poteter og grønnsaker
- ratatouille og hasselbakte poteter
- fetaost
Grønnsaker som passer til kan være gulrøtter, rosenkål, blomkål, brokkoli, persillerot og bønner. Det smaker ekstra godt å krydre med rosmarin og hvitløk under stekingen.