Vaffeldagen 25. mars
25. mars er den internasjonale vaffeldagen. Dagen ble tidligere markert som skillet mellom vinter og vår, da produksjonen av egg og melk startet igjen. Nå produseres dette hele året, og vaflene stadig både i private hjem og i bedriftskantiner.

Innhold etter smak og behag
Det som går igjen i en vaffelrøre er egg, melk og mel. Har du matallergi må alternativer tas i bruk. I kildelenkene nedenfor finner du mange oppskrifter med og uten allergener. Vi har her valgt å legge til en allergivennlig variant:
Allergivennlig oppskrift (20 plater)
10 dl glutenfritt mel, f.eks. Toro glutenfri fin kakemix
1 dl sukker
3 ts eggeerstatning (No Egg Produsent: Organ)
3 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
7,5 dl vann
150 g smeltet margarin uten melk og soya, eks Soft flora spesial
Bland det tørre, tilsett halvparten av vannet og pisk til en glatt og klumpefri røre.
Tilsett resten av vannet mens du lar mixmasteren gå på lav hastighet, og til slutt smeltet margarin.
Stekes i varmt vaffeljern som smøres godt med melkefri margarin, også mellom hver steking.
Flere oppskrifter, både for deg med og uten matallergi, her:
brodogkorn, naaf, lindstuhaug.no, tine.no, godt.no