Hopp til hovedinnhold

Alltid kontroll på næringsinnhold og allergener

Matinfo.no er Norges mest utfyllende database for mat- og drikkeprodukter, og oppdateres direkte fra leverandørene. Den automatiserte løsningen gjør det kostnadseffektivt for alle aktører innen storhusholdning å etterfølge reglene for merking av matprodukter og -retter.

Av: Sofie Vatle 14.09.2022 06:30

mat-puslespill

Produktene oppdateres kontinuerlig med informasjon direkte fra produsentene selv. Dette gir trygghet for både de som lager, serverer og spiser maten. Databasen er også utviklet av og for Millum.

Etterspurt løsning fra matbransjen

Databasen ble til i 2011 da Millums kunder etterspurte en nøytral kanal for å innhente informasjon om produkters allergener, ingredienser, næringsinnhold og mer. Løsningen ble videreutviklet da allergenmerking ble lovpålagt i Matinformasjonsforskriften i 2014. 

Fordeler ved å bruke Matinfo

Matinfo er integrert med innkjøpssystemet Millum Procurement, utviklet for storhusholdningsbransjen, noe som gjør at brukerne av innkjøpssystemet sparer mye tid. Brukerne har all produktinformasjon direkte tilgjengelig i løsningen enten det gjelder Produktsøk, Handlelister eller Menybank, når de legger inn ordrer og lager oppskrifter. Det gjør det enklere å svare på spørsmål om innholdet i maten. 

I tillegg er produktinformasjon som finnes på matinfo.no tilrettelagt for at både produsenter og informasjonseiere skal kunne imøtekomme alle krav fra Mattilsynet. Som leverandør eller produsent kan du slik sikre at dine kunder serverer mat til alle sine gjester på en trygg måte.