Hopp til hovedinnhold

Drikketrender 2021

I løpet av de siste par årene har det blitt populært å vise måtehold både når det gjelder inntak av mengde kjøtt og alkohol. Spise mindre mengder, i stede for å kutte ut produktene helt. Alt tyder på at vi fortsetter med det i 2021.

Av: Sofie Vatle 13.01.2021 09:44

drikketrender21

Mindre alkohol – NoLo

NoLo står for »No or Low», og beskriver drikke med liten eller ingen alkohol. Det er spesielt de unge som etterspør gode alkoholfrie drikkealternativer, enten det er i butikken eller på restaurant/bar. Det er produsert både øl, vin og sprit uten alkohol. NoLo er en konsekvens av helsefokuset som er i samfunnet, da spesielt hos «generasjon prestasjon» som ønsker å leve sunt, redusere kaloriinntaket og trene oftere. 

Øl med lavere alkohol

NoLo-trenden gjelder også her. Salget av alkoholfri øl har økt på Vinmonopolet, og da regner vi med at det også gjelder dagligvarebutikker. De fruktige variantene er populære. 

Hard Seltzer

Produseres av ølbryggeriene, men er en alkoholholdig drikke tilsatt smak og kullsyre. De har lavt kaloriinnhold og er sukkerfrie, og passer derfor også inn til LoNo-trenden. Som så mye annet kommer denne trenden fra USA, og forventes å øke i 2021. 

Mindre sukkerdrikker

Vi drikker stadig mindre sukkerbrus og andre sukrede drikker. Sunnhet står også her som årsak. I tillegg jobber mat- og drikkebransjen bevisst med å redusere sukker i produkter, som en del av en intensjonsavtale i bransjen for sunnere kosthold. 

Slush som dessert

Slush er populært alternativ til drinker i barer og puber. Denne blir nå et alternativ til dessert i stedet for is og kaker, både med og uten alkohol. 

Vi velger lettere emballasje

Vinmonopolet har som mål å redusere klimabelastningen med 40 % innen 2030. En stor del av dette utgjør emballasjen på vin. Som erstatning for de tunge glassflaskene er det nå kommet lettvekt-emballasje – som omfatter lettere glassflasker, plastflasker, stående poser, aluminium og kartong. Vi velger i økende grad disse alternativene i 2021.

Visste du at Vinmonopolet tar uåpnede flasker i retur, dersom du har kjøpt for mye til f.eks. et selskap? 

 

Kilder: aperitif.no, olbloggen.no, vinmonopolet.no