Den norske epledagen
Butikker og hager bugner av spisemodne norske epler fra september til november. Siste tirsdag i september feirer vi den norske epledagen, med en god unnskyldning til å lage noe ekstra godt av epler.

De viktigste norske sortene
- Summerred
- Aroma
- Discovery
- Rød Gravenstein
- Rød Aroma
- Julyred
- Åkerø
- Rød Prins/Kronprins
- Lobo
- vanlig Gravenstein
- nyere sorter som Caroll og Geneva Early
I tillegg er det mange eplesorter fra andre land i butikkene året rundt.
Egenskaper
Epler har et høyt fiberinnhold og er derfor bra for fordøyelsen. Det inneholder ikke så mye vitaminer og mineraler; men spiser du eple med skallet på, får du i deg noe C-vitaminer. Lagringsepler har mer vitamin C enn tidligepler. Vi spiser ca. 10 kg epler i året. Det er også den mest populære frukten etter banan.
Allergisk reaksjon på eple
Dersom du er allergisk mot bjørk, hassel, or og/eller salix kan du også kryssreagere på blant annet rå epler. Da kan du spise varmebehandlede epler som f. eks. i eplemuffins, eplekake og syltetøy.
Oppskrifter
Det er mange spennende oppskrifter med epler ved enkle søk på nett.
Kilder: frukt.no