Hopp til hovedinnhold

Drikketrender 2022

Potetmelk har inntatt nabolandet, og sies å bli den største trenden i 2022. Vi fortsetter å vise måtehold på alkohol. Etterspørselen etter vin med lavt sukkerinnhold fortsetter, det samme gjelder mer klimavennlig innpakning. Og kanskje vil du ha kaffe uten kaffebønner?

Av: Sofie Vatle 14.01.2022 08:02

drikketrender-2022

NoLo  - mindre eller ingen alkohol

NoLo trenden er fremdeles i vekst. På restauranter og barer lages alkoholfrie voksendrikker i alle farger. I 2022 kan vi se frem til alkoholfri fermentert sparkling tea, surøl, gin whisky og tequila. Samtidig fortsetter de søte og fargerike retrodrinkene å være populære. I tillegg er cocktails on-the-go, små enheter, et populært alternativ til rusbrus. 

Mer klimavennlig vin

Trenden rundt økologisk, biodynamisk og naturvin fortsetter. Det samme gjør produktene med lavere sukkerinnhold for å ta vare på helsen. 

Salget av produkter med alternativ emballasje øker, både for klima og lettere frakt. I Norge har pose, pappkartong og panteflasker av PET blitt populært, mens det i andre land er vin på metallboks som trender. Flere vil ha tradisjonelle, lokale og kortreiste produkter – samt sporbarhet og etikk.

Sukkerfri drikke

I 2021 ble vi nordmenn verdensmestere i å drikke sukkerfri brus. Den trenden fortsetter nok i 2022. Mat- og drikkebransjen har i flere år jobbet bevisst med å redusere sukker i produkter, som en del av en intensjonsavtale i bransjen for sunnere kosthold. Dette hjelper oss forbrukere til å velge sunnere alternativer. 

Potetmelk

Det har vært drikkeerstatninger for kumelk på markedet i mange år, med en mengde alternativer og smaksvarianter å velge mellom. Det siste innen plantebaserte (og klimavennlige) drikker er potetmelk, som spås å bli en av de største mattrendene i 2022. Den kan allerede kjøpes i Sverige og Storbritannia. Kan den bli like populær som havremelken?

Kaffe uten kaffebønner

En kilde melder at klimabevisste kanskje vil velge kaffealternativer som ikke kommer fra kaffebønner, som minner om kaffen man drakk i etterkrigstiden. Når det er sagt, så ser det ut til at espresso martini fortsetter sin popularitet også i 2022.

Kilder: Brewolution, Tingstad, Spoonagency, Vinmonopolet