Hopp til hovedinnhold

Gluten

Det er stadig flere tilgjengelige produkter i dagligvarebutikker for de som ikke kan spise mat som inneholder gluten. Det kan likevel være greit å ha en liste over matvarer og ingredienser som inneholder klart målbare mengder gluten.

Av: Sofie Vatle 29.10.2019 12:55

glutenfri-sandwich-insta

Alle bakevarer som er bakt med:

  • Alle typer hvete
  • Fullkornmel
  • Havregryn (finnes glutenfrie)
  • Grynmel
  • Grahammel
  • Spelt
  • Dinkel
  • Rug
  • Bygg
  • Kli (av havre, rug, hvete eller bygg)
  • Triticale
  • Kamut
  • Gliadin
  • Kruskablanding
  • Pasta i alle former (spagetti, makaroni, penne, nudler, osv.)
  • Semulegryn
  • Couscous
  • Kavring, strøkavring
  • Soyasaus (det finnes glutenfrie varianter (Tamari) eksempelvis merket «Sanchi» eller «Soy King» som selges i større daglivareforretninger, helsekostbutikker eller nettbutikker som har glutenfritt utvalg.)
  • Hvetesirup
  • Malt
  • Maltekstrakt
  • Maltsirup
  • Rugmalt
  • Puffet hvete
  • Puffet havre (ettersom havren males og det endelig produkt produseres i samme maskiner som hvete)
  • Ølgjær (etter at gjæren har blitt brukt til å behandle malt under produksjon av øl. Dette er tilfellet for ølgjær som selges som kosttilskudd.)

Her på matinfo.no finner du over 14 000 glutenfrie produkter, over 1000 av disse er bakevarer.

KilderhelsenorgeNAAF